Burn-out en de overgang

De huidige maatschappij vormt een flinke uitdaging voor een gezonde en vitale levensstijl.

Factoren die meespelen in vitaliteit kunnen zijn: leeftijd, voeding, hormonen, beweging, herstelmomenten, optimisme, sociaal netwerk en een zinvol leven.

Veel vrouwen tussen de 35 en 55 jaar lopen met klachten rond en denken dat ze in een burn-out beland zijn.Vaak ligt de oorzaak van deze klachten in de veranderingen van de hormonen. Ervaart een vrouw veel stress, dan kunnen de klachten verergeren, stress ondermijnt namelijk de kwaliteit van het oestrogeen. Het oestrogeen kan dan haar ‘takenpakket’ niet goed uitvoeren.

Burn-out klachten kunnen verward worden met overgangsklachten, maar overgangsklachten kunnen een burn-out verergeren. Voor 35+ vrouwen is het dus altijd van belang om te checken of de klachten (mede) veroorzaakt worden door de hormonen!  

Overgang en burn out gerelateerde klachten kunnen we verhelpen door het ondersteunen van de hormoonbalans door onder meer het aanpassen van leefstijl en voedingspatroon en door het toepassen van een hormoon reflexzone behandeling. 

Blijf niet met je klachten lopen! Er is echt iets aan te doen! 

Ik ben gecertificeert orthomoleculair hormoonconsulent  ( ortho health foundation) en vrouwen specialist ( care for women)